SNS Plantyn Inloggen bestaande gebruiker

Aanmelden nieuwe gebruiker

Naar mobiele versie


Antwoorden van 20-08-2019

  latere test
(klik op een pijltje om naar een andere datum te bladeren)

De deelnemers van SNS MAIL hebben op 20-08-2019 onderstaande antwoorden ingevuld.

De presentatie van de studenten was e........eptioneel goed.

3 % (afgerond)ct
kt
97 % (afgerond)xc 
ks
Hier bestaan geen regels voor. Dit woord moet je uit je hoofd leren.Het mopje van de docent, deed de studenten gr........nzen.

14 % (afgerond)ei
86 % (afgerond)ij 
De spelling van dit woord moet je uit je hoofd leren. Er zijn geen regels voor.Het vermis........e vliegtuig had een geslaagde noodlanding gemaakt.

93 % (afgerond)t 
dd
d
7 % (afgerond)tt
1. Enkel of dubbel? Dit is een voltooid deelwoord dat bijvoeglijk gebruikt wordt: het staat net als een bijvoeglijk naamwoord vóór een zelfstandig naamwoord. Daarom wordt het net als een bijvoeglijk naamwoord verbogen: we voegen <e> toe (niet <de>of <te>). Vergelijk met een bijvoeglijk naamwoord: een klein kind - kleine kinderen een verzoend man - verzoende mannen 2. <t> of <d>? Als je de infinitief uitspreekt, en je hoort vlak voor de uitgang <en> een van de medeklinkers uit 't kofschip of een [sj] (de stemloze medeklinkers), dan heeft het deelwoord een <t>. Hoor je een andere medeklinker, een stemhebbende dus, dan eindigt het deelwoord op een <d>. Opmerking: 't kofschip is een ezelsbruggetje om de stemloze medeklinkers te onthouden, maar de [sj] zit er niet in. Een woord waar álle stemloze medeklinkers inzitten - ook de [sj] - is fokschaapshit.Alle ........ krijgen korting op bijscholingen.

21 % (afgerond)oudstudenten
77 % (afgerond)oud-studenten 
2 % (afgerond)oud studenten
Oud wordt gevolgd door een koppelteken als het betekent voormalig, ex: oud-bankier, oud-leraar, oud-leerling, oud-kampioen, oud-zeeman We schrijven twee woorden als oud een apart bijvoeglijk naamwoord is met de betekenis 'op leeftijd': Het kan dan voor persoonsnamenvervangen worden door oude: een oud bankier = een oude bankier Aan elkaar in andere betekenissen: oudblauw, oudbakken, oudjaar, oudmodisch, oudoom, oudtestamentisch, oudroze
TOTAALRESULTAAT:
88% goed

  CONTACT  |  Instellingen (Profiel)

© 2011 - SNS MAIL is een project van

Uitgeverij Plantyn en Webdesign en CMS: Martin van Toll Producties