SNS Plantyn Inloggen bestaande gebruiker

Aanmelden nieuwe gebruiker

Naar mobiele versie


Antwoorden van 19-02-2019

eerdere test  
(klik op een pijltje om naar een andere datum te bladeren)

De deelnemers van SNS MAIL hebben op 19-02-2019 onderstaande antwoorden ingevuld.

De hogeschool beschikt niet over een licen........ie voor die software.

88 % (afgerond)t 
12 % (afgerond)c
Hier bestaan geen regels voor. Dit woord moet je uit je hoofd leren.In het pakket van Ikea ontbraken er één b........t en één moer.

97 % (afgerond)ou 
3 % (afgerond)au
De spelling van dit woord moet je uit je hoofd leren. Er zijn geen regels voor.Juanita wen........ geleidelijk aan onze cultuur, maar ze blijft het toch moeilijk hebben met onze westerse geldzucht.

76 % (afgerond)t 
3 % (afgerond)d
21 % (afgerond)dt
We hebben een persoonsvorm in de o.t.t. en de stam eindigt niet op <t> of <d>. We horen dan of er <t> bijkomt of niet. Hier horen we een [t], dus schrijven we een <t>.Bij een scheiding kiezen de meeste koppels voor co........uderschap.

2 % (afgerond)o
91 % (afgerond)-o 
7 % (afgerond)ö
We hebben hier botsende klinkers: we kunnen de twee klinkertekens samen ook lezen als één klinker of tweeklank. We gebruiken normaal een koppelteken om die klinkers uit elkaar te houden als het gaat om een samenstelling, maar dit is een uitzondering: ook in een afleiding met een vreemd voorvoegsel (uit het Latijn of Grieks: anti, contra, mini, quasi, semi, ultra, enz.) plaatsen we een koppelteken tussen botsende klinkers. bio-energie Opmerking We moeten nog duidelijk kunnen denken aan de aparte betekenis van het voorvoegsel. In een woord als coördinator denken we niet aan de oorspronkelijke betekenis van co- ('samen') en daarom behandelen we het niet meer als een afleiding, maar als een gewoon (ongeleed) woord en daarom gebruiken we een deelteken. Andere voorbeelden: coëfficiënt, biënnale, reünie, reïncarnatie
TOTAALRESULTAAT:
88% goed

  CONTACT  |  Instellingen (Profiel)

© 2011 - SNS MAIL is een project van

Uitgeverij Plantyn en Webdesign en CMS: Martin van Toll Producties