SNS Plantyn Inloggen bestaande gebruiker

Aanmelden nieuwe gebruiker

Naar mobiele versie


Antwoorden van 20-10-2020

eerdere test  
(klik op een pijltje om naar een andere datum te bladeren)

De deelnemers van SNS MAIL hebben op 20-10-2020 onderstaande antwoorden ingevuld.

Bestee........ je therapeut al zijn geld of spaart hij ook nog een beetje?

17 % (afgerond)d
t
83 % (afgerond)dt 
De infinitief eindigt op <den>, de stam dus op <d>. Je is hier geen onderwerp: je kunt het niet vervangen door jij. Je is bezittelijk voornaamwoord: je kunt het vervangen door jouw, mijn, zijn ... Er komt een <t> bij de stam omdat het onderwerp 3de pers. enkelvoud is. Vergelijk: zingen - je broer zingt / zingt je broer ... vinden - je broer vindt / vindt je broer …Wat is het ........ studenten per practicumgroep?

61 % (afgerond)minimumaantal 
1 % (afgerond)minimum-aantal
38 % (afgerond)minimum aantal
Het Groene Boekje schrijft verbindingen met minimum- en maximum- aan elkaar: minimuminkomen, maximumprijzenEen goed gemaakte ........talage trekt de aandacht van de voorbijganger en vormt dus een meerwaarde voor een zaak.

3 % (afgerond)è
80 % (afgerond)e 
17 % (afgerond)é
In het Nederlands behouden we het accent op de <e> enkel als we anders zouden kunnen twijfelen aan de uitspraak. Een <e> in een open lettergreep in het woord lezen we echter altijd als [ee] en heeft dus geen accent nodig. Vergelijk: Frans: étage - Nederlands: etage Frans: bohémien - Nederlands: bohemien Op het einde van een woord evenwel zouden we de enkele <e> kunnen lezen als een doffe 'e' en dan bewaren we het accent. Frans: café - Nederlands: café Uitzondering: in woorden die we heel uitzonderlijk in het Nederlands aantreffen, blijft alle oorspronkelijke accenten behouden: dégénéré, éminence grise, déjà vuDe acco........odatie op buitenlandse stageplaatsen is heel divers.

14 % (afgerond)m
86 % (afgerond)mm 
De voorafgaande klinker is de gedekte klinker [o] die we ook horen in bot. Om te voorkomen dat die gedekte klinker in een open lettergreep zou staan, moeten we de medeklinker verdubbelen.
TOTAALRESULTAAT:
77% goed

  CONTACT  |  Instellingen (Profiel)

© 2011 - SNS MAIL is een project van

Uitgeverij Plantyn en Webdesign en CMS: Martin van Toll Producties