MOB-versie | Naar grote versieAntwoorden van 12-09-2019

eerdere test  
(klik op een pijltje om naar een andere datum te bladeren)

De deelnemers van SNS MAIL hebben op 12-09-2019 onderstaande antwoorden ingevuld.

De patiŽnt klaagde over pijn aan de ell ........ boog.

96 % (afgerond)e 
4 % (afgerond)en

Dit is een uitzondering: Dit is een zogenaamde 'versteende samenstelling': een deel, of de beide delen, herkennen we niet meer als afzonderlijk woord, in de oorspronkelijke betekenis. Dan schrijven we <e>. apekool: aap? kool? bruidegom: gom? bullebak: bul? bak?In die ........ la kunnen 300 studenten les volgen.

100 %au 
ou

De spelling van dit woord moet je uit je hoofd leren. Er zijn geen regels voor.Hou ........ jij je maar wat strikter aan de afspraken!

1 % (afgerond)t
91 % (afgerond)d 
8 % (afgerond)dt

Dit is een persoonsvorm in de gebiedende wijs. We voegen hier geen <t> toe aan de stam, want het onderwerp u is niet uitgedrukt. Vergelijk: Was_ jij je maar eens met zeep! Verantwoord_ jij je maar!Sluit jij vaak je e-mails af met een postscriptum: ........ ?

47 % (afgerond)ps
10 % (afgerond)Ps
43 % (afgerond)PS 

Meestal heeft de afkorting de kleine letter of hoofdletter van de volledige versie. Uitzonderingen zijn echter: 1. Afkortingen van scheikundige elementen: Mg (magnesium), Na (natrium) 2. Bepaalde afkortingen van natuurkundige eenheden: A (ampŤre), GB (gigabyte) 3. Internationale afkortingen van de munteenheden EUR (euro), CHF (Zwitserse frank) 4. Aparte gevallen IQ (intelligentiequotiŽnt)
TOTAALRESULTAAT:
83% goed


MENU:

Home

De Spellingtest
Aanmelden
Inloggen
Antwoorden
Scoreverloop

Over deze website


  |  CONTACT  |  Profiel


© 2011 - Beterspellen.be is een project van
Uitgeverij Plantyn en Initiatief, webdesign en CMS: Martin van Toll Producties